Smålandsposten sommarvikariat 2019

2019-02-11

Beskrivning

Vi söker sommarvikarier till våra redaktioner i Växjö, Alvesta, Lessebo, Tingsryd, Åseda och Älmhult.

Vi söker:

• allmän- och webbreportrar

• featurereportrar

• fotografer

• lokalreportrar

• sidgranskare/sidplanerare

• sportreportrar

I arbetsuppgifterna ingår att skriva både nyhetsartiklar och reportage samt att fotografera stillbild och att filma inslag till vår hemsida www.smp.se. Vi söker reportrar som kan arbeta både mot webb och print. Arbetet är mycket varierat. Ange i ansökan vilken/vilka av redaktionerna du är intresserad av att jobba på och vilka arbetsuppgifter du kan tänka dig.

Vi söker dig som brinner för den lokala journalistiken. Det är bra om du är van vid att ta eget stort ansvar, har bred kompetens, kan arbeta självständigt och leverera välskrivna artiklar och reportage med bilder som du har tagit själv.

Du har goda kunskaper om samhället och ett genuint intresse för människor. Som person är du kreativ, nyfiken och gillar att jobba mot deadline. Självklart har du digital kompetens och är van vid att följa nyhetsflödet i sociala medier.

Vi har en plats till dig! Titta på vår film så får du se hur det ser ut i vårt mediehus i Växjö:

https://www.youtube.com/watch?v=n-aGlTlRWtw&feature=youtu.be

Kvalifikationer

Journalistutbildning och/eller erfarenhet av redaktionellt arbete, grundläggande fotokunskaper och erfarenhet av det redaktionella systemet NewsPilot.

Villkor

Giltigt körkort för personbil med manuell växellåda.

Arbetstid

Arbetet kan innebära tjänstgöring på tidiga morgnar, dagtid, kvällar och helger.

Värdegrund

Smålandspostens värdeord är engagemang, förtroende och ansvar. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Välkommen med din ansökan på vår rekryteringssajt www.gotamedia.se/ledigajobb/. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Rekryteringsarbetet kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Journalist/Reporter hos Smålandsposten i Växjö genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Smålandsposten
Linnégatan 2B
35170 Växjö

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Britt-Marie Paulander, personalredaktör,0470-77 05 00

Till webb­ansökan