Vikarierande teamledare till mottagning individ och familj

2018-02-09

Har du ett genuint intresse för ledarskap och socialt arbete? Vi söker dig som under ett år vill leda och stötta våra två team, socialjouren och fältande socialsekreterare, i deras arbete. Ett spännande uppdrag med stort fokus på utveckling och vägledning.

På vår enhet har vi som mål att alltid skapa ett möte med individen som präglas av respekt och lyhördhet och vi har alltid klienten i fokus. Socialjourens huvuduppgift är att under kvällar, nätter och helger handlägga akuta sociala ärenden som inte kan vänta till socialtjänstens ordinarie öppettider. Teamet består av nio socialsekreterare och är en sammansvetsad grupp med mycket erfarenhet och kunskap. Våra fältande socialsekreterare arbetar uppsökande och förebyggande för att tidigt uppmärksamma riskbeteenden hos unga som hamnat eller riskerar att hamna i exempelvis missbruk eller kriminalitet. Teamet består av 6st kunniga och engagerade socialsekreterare som arbetar med att engagera, motivera och stötta ute på fält.

Mottagning individ och familj ingår i Individ- och familjeförvaltningen. Se gärna våra filmer om att arbeta som socionom på https://www.vasteras.se/socionom och följ oss gärna på Instagram https://www.instagram.com/iffvasteras/.

ARBETSUPPGIFTER

Som teamledare har du ett spännande uppdrag och är en viktig funktion i att leda och stödja dina två teams utveckling. Du kommer att leda ca 15 medarbetare och ditt huvudsakliga ansvar är att fördela arbetet i dina team. Utifrån ett konsultativt förhållningssätt vägleder du socialsekreterarna för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att lyckas i sitt arbete. En viktig del i uppdraget är också att behålla och utveckla relationer till samverkanspartners och att vara drivande i att arbeta över gränserna med den enskildes behov i centrum. Du ingår i enhetens ledningsgrupp och är delaktig och drivande i det interna utvecklingsarbetet samt är den som introducerar medarbetare vid nyanställningar

För oss är det otroligt viktigt att du får rätt förutsättningar för att komma in i din yrkesroll. Beroende på din kunskap och erfarenhet får du möjlighet till introduktion, handledning och utbildning. I tjänsten får du också kontinuerlig intern vägledning och en mentor som finns som stöd för att du ska komma in i rollen och dina nya arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER

För att trivas i rollen som teamledare tror vi att du har ett starkt engagemang och intresse för socialt arbete och mod att göra skillnad för utsatta människor i samhället. Du trivs i en coachande och vägledande roll där du får möjlighet att vara nytänkande och bidra till att skapa engagemang och delaktighet. Förmodligen är dina styrkor din tydlighet, ditt goda omdöme och din förmåga att kunna bygga relationer och skapa samarbeten. Vi tror att du ser möjligheter i förändringar, vill vara en förebild för ditt team och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och din verksamhet.

För att vara aktuell för tjänsten är du som söker utbildad socionom alternativt har annan relevant högskoleutbildning kompletterad med socialrätt. Du har erfarenhet av myndighetsutövning och har tidigare tillämpat socialtjänstens lagstiftningar i ditt arbete. Dina kunskaper i utrednings- och bedömningsmetodik samt risk- och skyddsanalys är goda och du har ett stort intresse för verksamhetsutveckling. Med fördel har du även läst en ledarskapsutbildning och har erfarenhet av att ha arbetat med ledarskap i en tidigare roll. För tjänsten behöver du ha B-körkort och vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret vid eventuell anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Socionom hos Västerås stad, Individ- och familjeförvaltningen i Västerås genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Västerås stad, Individ- och familjeförvaltningen
Västerås
72187 VÄSTERÅS

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Enhetschef Jeanette Bauer021-39 11 07

Till webb­ansökan