Reporter till SVT Nyheter Uppsala

2019-08-12

På SVT Nyheter Uppsala vill vi göra journalistik som är nära, engagerande och viktig för människor i vardagen. Vi söker nu en engagerad nyhetsjournalist som brinner för den lokala journalistiken och vill bidra med att förstärka vår bevakning.?

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med att bevaka allt som händer i Uppsala län, i första hand för våra plattformar online men också för våra nyhetsprogram i TV. Hos oss arbetar du självständigt som videojournalist och producerar egna texter och nyhetsvideo från idé och research till färdigt innehåll samt publicerar på webb och i sociala medier. I rollen ingår att fota, redigera, skriva och publicera på alla plattformar. Vi arbetar delvis under kvällar och helger.

Vem är du?

Vi söker en idérik reporter som gillar nyhetstempot. Du är en driven och mångkompetent journalist med förmåga och intresse av att självständigt ta fram egna nyheter. Du förstår vad som krävs för att ge de boende i Uppsala län en nära och angelägen journalistik och brinner för att ge den lokala publiken både viktiga och intressanta nyheter anpassade för nya medievanor.

Vårt uppdrag

SVT:s uppdrag är att spegla hela samhället och därför söker vi medarbetare med olika bakgrund som kan tillföra nya perspektiv. Vi värdesätter kompetens hos dig som sökande som går utanför det vi redan har på redaktionen. Det är viktigt att du delar public service värdegrund om det demokratiska samhället och allas lika värde.

För tjänsten krävs:

• Att du har en journalistutbildning från högskola eller motsvarande journalistisk erfarenhet.

• Att du har körkort för personbil.

• Erfarenhet av arbete på nyhetsredaktion.

Vi ser det som meriterande om du har:

• God kunskap om vårt bevakningsområde och har ett stort kontaktnät som omfattar alla delar av samhället.

• Språkkunskaper utöver svenska och engelska, eller om du har erfarenhet av att verka inom en språklig eller etnisk minoritet.

Vilka är vi?

Redaktionen i Uppsala består av tio medarbetare som producerar lokala nyhetssändningar och nyheter online för våra tittare och läsare i Uppsala län.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst. Sista ansökningsdag är den 15:e september???. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta redaktionschef Daniel Legue, tel nr 073-6558625 eller via mejl daniel.legue@svt.se.

Fackliga frågor besvaras av Magnus Hellström (SJF), som nås på telefon 08-784 00 00 (vxl).

Du söker tjänsten nedan

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Journalist/Reporter hos Sveriges Television AB i Uppsala genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Sveriges Television AB
OXENSTIERNSGATAN 20-34
11527 Stockholm

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Daniel Leguedaniel.legue@svt.se

Till webb­ansökan