Behandlingspedagog, 85-100%

2019-11-07

Vilhelmsro är ett litet välrenommerat HVB-hem med 7 platser. Målgrupp är flickor och pojkar med beteendestörningar i åldrarna 9-16 år. Sedan våren 2017 har vi även en familjeenhet där en familj kan komma och bo under en period för att få hjälp att vända en situation som kan kännas hopplös. Familjen bor i en separat lägenhet och har tillgång till alla de kompetenser som kan samverka för ett bra behandlingsresultat. På Vilhelmsro arbetar vi med lågaffektivt bemötande och med ett kognitivt beteendeterapeutiskt förhållningssätt.

Vi letar efter dig som är en engagerad teammedarbetare som har lätt för att bygga relationer med inskrivna barn, föräldrar och kollegor.

Du är utbildad behandlingspedagog, socialpedagog eller socionom alternativt har du en likvärdig utbildning. Du har god kunskap om barn och ungdomars utveckling.

Om du har erfarenhet av behandlingsarbete med barn och ungdomar med neuropsykiatrisk problematik är det meriterande. Likaså om du har utbildning i KBT, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Skulle du ha erfarenhet av att vara arbetsledare kan tjänsten hos oss även innefatta det ansvarsområdet.

B-körkort är ett krav och utdrag ur misstanke-, och belastningsregister krävs enligt särskild blankett.

Som person är du trygg och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser även att du tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp, är social, effektiv och snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har ett professionellt bemötande och är flexibel. Du har ett genuint intresse av att tillsammans med arbetsgruppen och ledning utveckla verksamheten mot gemensamma mål. Du kan utifrån aktuella behandlingsmetoder arbeta för att inspirera till förändring efter individuella mål.

Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för de som bor hos oss samtidigt som du också får personlig utveckling i arbetet. Som behandlingspedagog på Vilhelmsro är du delaktig i det behandlings-, och utredningsarbete som bedrivs på HVB-hemmet. Beroende på tidigare erfarenheter och kompetens kan denna tjänst som behandlingspedagog utökas till att även innefatta arbetsledaransvar.

En typisk arbetsdag kan innebära att du deltar i barnens fritidsaktiviteter, lagar mat och håller i dagliga rutiner. En viktig del i arbetet handlar om att skapa trygghet och lugn med ett lågaffektivt bemötande, att möta barnens och föräldrarnas problematik med respekt och att utmana dig själv i olika problemlösande sätt.

I teamet ingår du själv, föreståndare, ställföreträdande föreståndare, läkare, psykolog, psykiatrisjuksköterska, arbetsterapeut och behandlare.

Du går på ett nioveckorsschema och arbetar var tredje helg tillsammans med dina teamkollegor. Schemat innebär att du på vardagar arbetar mycket kvällstid, oftast mellan 13.00-22.30. Var tredje helg samt vid lov och studiedagar är arbetspassen längre. Även nattpass kan periodvis förekomma på din schemarad.

Vi tillämpar löpande urval och önskar därför din ansökan snarast.

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Behandlingsassistent/Socialpedagog hos BEHANDLINGSINSATS VILHELMSRO AB i Tranås genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

BEHANDLINGSINSATS VILHELMSRO AB
Adelöv Vilhelmsro 2
57398 TRANÅS