Sommarjobb Kolloledare/Fritidspedagog sökes till Djuprämmens kollogård

2019-04-14

Din uppgift som kolloledare på Djuprämmens kollogård är att ansvara för ungdomar i åldrarna 13-16 år samt att planera och leda verksamheten för denna deltagargrupp. Kollo innebär dygnet runt verksamhet för ungdomarna och oss ledare. Som ledare bor och lever du på kollogården tillsammans med ungdomarna och de andra ledarna. Därför behöver du vara trygg i att vara borta hemifrån i minst 5 veckor. En stor del av verksamheten är att möta ungdomars behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. Du behöver även kunna känna dig trygg i mer livsorienterade samtal.

Erfarenhet ;

Du som söker bör ha ett stort intresse för att vara utomhus, eller erfarenhet av utepedagogik, då största delen av vår verksamhet är förlagd utomhus. Aktiviteter som vi bl.a. gör är att gå på hajk, bygga flotte, klättra, bada och laga mat utomhus. Vi kommer även att ha konstnärliga aktiviteter som teater, dans och sång. Disco, fotbollsturnering och temadagar står också på schemat. Eftersom vi har så pass olika typer av aktiviteter så ser vi det som meriterande om du har en bakgrund/erfarenhet som fritidspedagog.

Erfarenhet/kompetens inom något av dessa områden är också önskvärt;

* kollo/lägerverksamhet

* friluftsliv

* sjukvård

* paddling

* teater

* sång, musik

* sport, idrott

* matlagning

En stor del av verksamheten är att möta ungdomars behov och kunna vara vägledande i deras beslut. För att kunna bemöta detta anser vi att du som person behöver vara trygg i dig själv, din ledarroll och kunna sätta gränser. För att kunna arbeta som kolloledare hos oss behövs en inre trygghet och vetskapen om vad du vill i arbetet med barn och ungdomar. Därför söker vi individer som känner igen sig på dessa egenskaper.

Personliga egenskaper;

* ansvarstagande

* problemlösare

* bra på att hålla många bollar i luften

* initiativrik

* idérik

* gränssättare

* ordningsam

* punktlig

* samarbetsförmåga

* trygg i sig själv och sin pedagogroll

Det är även viktigt att du kan ta och ge feedback samt ha ambitionen och viljan att utveckla verksamheten samt dig själv tillsammans med oss. Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. För att arbeta som kolloledare anser vi att egenskaper så som våga ta plats i en grupp, kunna göra bort sig och spexa samt kunna ta beslut behövs. Vi sätter stort värde på humor och social kompetens.

Utepedagogik Sverige AB bedriver kollo/lägerverksamhet på olika kollogårdar för barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år med inriktning på äventyr och vår verksamhet är inriktad på utepedagogisk verksamhet. Hörnstenarna i Utepedagogik Sverige AB pedagogiska kolloverksamhet är: säkerhet, kvalitet, trygghet och gemenskap, samt att utbildade vuxna med en bred kompetens utgör en god förebild. Våra ledord är "hos oss ska alla kunna känna sig trygga i att kunna vara som en vill".

Vill du vara del i ett kreativt team, som arbetar för att ge barnen deras bästa sommarupplevelse? Nu söker vi kolloledare till vår ungdomskollogård Djuprämmen med verksamhet för cirka 55 ungdomar i åldern 13-16 år.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Lärare i fritidshem/Fritidspedagog hos UTEPEDAGOGIK SVERIGE AKTIEBOLAG i Stockholm genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

UTEPEDAGOGIK SVERIGE AKTIEBOLAG
Olaus Magnus väg 62
12138 Johanneshov

Telefonnummer: 086525292

Till webb­ansökan