Medarbetare HVB-Hem i Smedjebacken

2019-01-10

Vi söker timvikarie, visstidsanställda och tillsvidareanställda.

Du ska ha en stödjande roll och ska lära känna ungdomarnas individuella mående och behov. Du har förmågan att bygga relationer som är hållbara i ett längre perspektiv. Arbetet ska utföras med utgångspunkt i barnperspektivet samt i enighet med socialtjänstlagen. Det är viktigt med ett professionellt förhållningssätt vilket innebär exempelvis att kunna hantera balansen mellan närhet och distans gällande ungdomarna. Det är även viktigt att skapa hållbara rutiner och strukturer i klienternas vardag.

Vidare är det viktigt med ett professionellt agerande gentemot olika samarbetspartners. Samverkan med socialtjänst, vårdnadshavare, skola, sjukvård, föreningsliv kommer att vara en del av arbetsuppgifterna. Dokumentation är en daglig arbetsuppgift som är mycket viktig för att erbjuda god och säker vård och behandling. Du ska även ha en god kommunikation med ungdomar och arbetskollegor. Vidare kommer du att arbeta med att utveckla hemmet för att i bästa möjliga mån tillgodose ungdomarnas behov. Målgruppen har många gånger en oförmåga och svårigheter i att lösa problem, sociala svårigheter, färdigheter i självkontroll och i moraliskt resonerande. Därför läggs stor vikt vid och energi på att lära ungdomarna i att hantera olika svårigheter men även utveckla de resurser som finns inom och runt om individen, som t ex talanger, intressen och viktiga personer i individens nätverk. Genom att skapa situationer och i den naturliga miljön där varje ungdom lyckas skapar du mer hopp och motivation hos ungdomen för att jobba med andra nödvändiga förändringar. Du kommer att stödja ungdomarna att hitta olika strategier för att hantera sina känslor, upplevelser, relationer m.m. Genom sociala färdighetsträning ska du ge konstruktiv feedback till ungdomarna och uppmanar och motiverar dem att göra på ett lite annorlunda sätt. Vidare kommer du att träna alternativa beteenden genom att roll spela och träna på konkreta situationer. Morgårdens ambition är att genom olika behandlingsmetoder, hög kompetens och samlad erfarenhet skapa en miljö där ungdomarna genom delaktighet får en möjlighet till att förändra sin egen livssituation.

I arbetet ingår kontaktmannaskap, vilket innebär att man har ett utökat ansvar gentemot ungdomen och dennes dokumentation såsom journalföring, genomförandeplan och månadsrapporter till Socialtjänst.

För att lära känna ungdomarna krävs tålamod, nyfikenhet, god kommunikationsförmåga, kulturkunskap och i detta ha ett låg affektivt bemötande.

I tjänsten ingår även praktiska göromål såsom aktiviteter, städning, matlagning och andra hushållssysslor vilket sker i samarbete med ungdomarna.

HVB- Morgården är bemannat med personal dygnet runt.

Tillträde snarast. Löpande rekrytering tillämpas.

Vill du vara med och göra skillnad? Vågar du anta nya utmaningar? Då är det dig vi söker som medarbetare till Morgården Vård & Behandling AB.

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning om minst 2 år med inriktning mot barn och unga, inom socialt- eller pedagogiskt arbete, behandlingsassistent, behandlingspedagog, sjuksköterska/undersköterska med psykiatriinriktning, beteendevetare, socionom eller annat som arbetsgivaren bedömer adekvat. Det är meriterande om du tidigare har arbetslivserfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom denna målgrupp, erfarenhet/utbildning av KBT, ART, MI och BBIC.

Du ska även ha god samarbetsförmåga, grundtrygghet och en empatisk hållning som gör att du kan vara ett bra stöd för ungdomarna. Eftersom arbetet utgår från ungdomarnas behov är det viktigt att du är flexibel, tålmodig, strukturerad, tydlig och konsekvent i ditt förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behärskar svenska i tal och skrift samt att övriga språkkunskaper och kulturella erfarenheter är meriterande.

B- körkort är ett krav

Morgården Vård & Behandling är ett behandlingshem med 9 platser, målgruppen är pojkar i åldrar 14-18 med psykosociala problem. Insatserna riktar sig till ungdomar med riskbeteende, destruktivt nedbrytande beteende, social problematik, relationsproblematik, svårigheter med studier/praktik/arbete. För många barn är vuxentilliten bristande. Vår ambition är att skapa tillit genom struktur, tydlighet och förutsägbarhet.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Behandlingsassistent/Socialpedagog hos Morgården Vård & Behandling AB i Smedjebacken genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Morgården Vård & Behandling AB
Nya Ågatan 25
77750 Smedjebacken

Telefonnummer: 076-805 09 30

E-post: diana.xhemshiti@morgarden.se

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Hajdin Tahiri073-805 04 44073-805 04 44hajdin.tahiri@morgarden.se