Assistent och Bokbussförare

2019-08-12

Beskrivning

Välkommen till Säffle kommun!

Här satsar vi på barn och unga och kulturen har en central roll.

Säffle bibliotek ligger centralt placerat vid ett av stadens torg och vi har dagligen många besökare. Vår bokbuss besöker kommunens landsbygd, med stopp på skolor och förskolor, småorter och enskilda personer. Bokbussen är en viktig del av vår verksamhet och bidrar till att biblioteket blir tillgängligt för fler.

Arbetsuppgifter

Som bokbussförare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att köra bokbussen och ansvara för dess verksamhet. Detta innebär bland annat utlån av böcker och andra medier, beställningar, reservationer, låntagarvägledning samt skötsel av bokbussen.

I ditt arbete kommer du att köra bokbussen till förskolor och skolor på morgon och förmiddagar, och ut på landsbygden eftermiddagar och kvällar. Turerna delas upp mellan dig och vår andra bokbusschaufför. På skol- och förskoleturer kommer du att arbeta tillsammans med en bibliotekarie, övriga turer arbetar du ensam. Tillsammans med vår andra chaufför ansvarar du för bussens underhåll och skötsel.

Du inspirerar till läsning och ibland deltar du vid kulturella evenemang eller olika specialkörningar. Helgarbete kan förekomma vid speciella tillfällen och ibland behöver du tjänstgöra på biblioteket.

Vi söker en utåtriktad person som har erfarenhet av att köra tunga fordon och är intresserad av biblioteksverksamhet och läsning.

Kvalifikationer

Då vår bokbuss är lastbilsregistrerad, är körkort klass C ett krav.

Du behöver också ha YKB (yrkeskompetensbevis).

Det är meriterande om du har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap och/eller erfarenhet av biblioteksarbete. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vi kommer kontinuerligt utvärdera ansökningar under hela ansökningstiden.

Arbetet som bokbusschaufför kräver ett stort intresse för service och en känsla för administration och ordning. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är utåtriktad, flexibel och har lätt för att samarbeta. Vi ser det som mycket viktigt att du tycker det är roligt och intressant att möta människor, inte minst barn och unga. Ibland kan arbetet vara tungt, varför en god fysik är nödvändig.

Vi söker dig som har:

* minst 3-årig gymnasieutbildning

* körkort med lägst C-behörighet samt YKB

* datorvana och lätt för att lära och använda olika system/program

* gärna litteraturintresse och/eller erfarenhet av biblioteksarbete, vilket är meriterande

Villkor

Tillsvidare anställning 75 %. Provanställning kan komma att tillämpas

Tillträde 2019-10-01 eller enligt överenskommelse

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Säffle kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss kontakt med annonsförsäljare och övriga media i den här rekryteringen.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Bokbussförare hos Kulturförvaltningen, Biblioteket i Säffle genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Kulturförvaltningen, Biblioteket
Kanaltorget 1
66130 Säffle

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Maria Persson0533-681614

Till webb­ansökan