Stödassistent, Styrmansvägen/Daglig verksamhet

2019-09-10

Orust är västkustens största ö belägen cirka 6 mil norr om Göteborg. För oss står medborgarens behov och intressen i fokus och vi strävar alltid efter att leverera insatser av hög kvalitet utifrån perspektivet ”de vi är till för”. För detta krävs att vi har engagerade och kompetenta medarbetare som trivs med sitt jobb, vilket vår medarbetarundersökning visar att vi har. Orust kommun har de senaste åren varit högt placerade i flera utmärkelser så som den mest spännande arbetsgivaren inom offentlig förvaltning och bästa skolkommun. Välkommen till oss och ett meningsfullt arbete!

För oss står medborgarens behov och intressen i fokus och vi strävar alltid efter att leverera insatser av hög kvalitet utifrån perspektivet ”de vi är till för”. För detta krävs att vi har engagerade och kompetenta medarbetare som trivs med sitt jobb, vilket vår medarbetarundersökning visar att vi har. Som medarbetare hos oss bidrar du till att få allt att fungera. Välkommen till oss och ett meningsfullt arbete. 

Orust är västkustens största ö belägen cirka 6 mil norr om Göteborg. Kommunen har drygt 15 000 invånare men på sommaren mångdubblas antalet. Orust är en del av Bohuslän med en idyllisk och hänförande vacker natur. Här finns allt från hav, insjöar, skog och jordbruksmark. Bohuslän skärgård är en av världens tio vackraste platser enligt CNN.

Gruppbostad och daglig verksamhet är en insats enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.

I verksamheterna bedrivs enligt lagens intentioner om delaktighet, självbestämmande, integritet och kontinuitet för brukare. 

Vi söker en stödassistent till en kombinerad tjänst på gruppbostad ca 50% och daglig verksamhet ca 50 % som för närvarande är beläget i Henån.

Arbetstiden är 37 timmar/vecka och är förlagd dag, kväll samt helg.

Viss del av arbetstiden kommer vara förlagd inom daglig verksamhet dagtid. Verksamhetens inriktning är bland annat djur och natur.

Dina arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett stimulerande arbete. Du arbetar för att skapa en omsorg av god kvalitet och du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till att brukarenska få personlig utveckling och att främja brukarens delaktighet i samhället.

Dina arbetsuppgifter består av att Du ger stöd och hjälp utifrån varje individs behov och genomförandeplan.

Du ska ha ett reflekterande arbetssätt och utforma den enskildes vardag så att innehållet blir begripligt, hanterbart och meningsfullt. Du ska arbeta utifrån verksamhetens mål och i arbetet ingår att du upprättar du genomförandeplaner för de brukare som du är kontaktperson för och följer kontinuerligt upp målen i planen. Dokumentationen utförs i enlighet med lagen om stöd och service (LSS)

Om dig

Vi söker dig som har en grundutbildning på gymnasienivå, motsvarande barn- och fritidsprogrammet eller vård och omsorgsprogrammet med fördjupning inom funktionsvariationsområdet, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har kunskap om och erfarenhet av olika funktionsvariationer och dess konsekvenser, samt kunskap och förståelse för hur dessa kan uttrycka sig och ska kunna ge stöd utifrån individens behov och önskemål 

Vidare kräver arbetet personliga egenskaper såsom ett empatiskt och pedagogiskt förhållningsätt, god initiativ- och samarbetsförmåga, förmåga att ta ansvar, att arbeta självständigt och god datavana. Du bör vara drivande, flexibel, stabil och ha förmågan att hålla god struktur och kontinuitet. Du bör även vara van vid att arbeta målinriktat och med tydlig pedagogik.

Erfarenhet av arbete inom autismspektrum är meriterande.

För Orust kommun är det en självklarhet att mångfald och jämställdhet gynnar arbetsgruppen, arbetsplatsen och arbetsgivaren.

 

Övrigt

Befattning: Stödassistent 1 st            

Anställningsform/Varaktighet: Tillsvidare from 191101 eller enligt överenskommelse

Arbetsomfattning: 100 %

Placering: Styrmansvägen/Daglig verksamhet

Lön: Fast månadslön                

Sista ansökningsdag: 190929

Övrigt: B körkort fodras.

Anställningsintervjuer sker löpande

 

För Orust kommun är det en självklarhet att mångfald och jämställdhet gynnar arbetsgruppen, arbetsplatsen och arbetsgivaren.

Vill du veta mer om Orust kommun som arbetsgivare och de förmåner vi erbjuder kan du läsa mer på vår webb: www.orust.se

 

Orust kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Stödassistent hos Orust Kommun i Orust genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan