Behandlingspedagog/ Behandlingsassistent med kompromisslöst kundfokus!

2018-01-04

Frösunda är ett av Sveriges största omsorgsföretag. Det, som skiljer oss från andra, är att vi är övertygade om att omsorgen behöver förbättras från grunden. Vår utgångspunkt är alltid kunden - i alla lägen, även när det blir obekvämt. Med 100 procent nöjda kunder i fokus ska vi bli det absolut bästa omsorgsföretaget i Sverige. Frösunda har ca 10.000 medarbetare och omsätter cirka 3 miljarder årligen. Vill du arbeta med kundens fokus, och ha ett förhållningssätt som innebär att det är kunden som får bestämma, samtidigt som vi i varje ögonblick arbetar för att samhällets resurser används effektivt och ansvarsfullt? Välkommen, då är du sannolikt rätt person för oss!

.

Frösunda är ett av Sveriges största omsorgsföretag. Det, som skiljer oss från andra, är att vi är övertygade om att omsorgen behöver förbättras från grunden. Vår utgångspunkt är alltid kunden - i alla lägen, även när det blir obekvämt. Med 100 procent nöjda kunder i fokus ska vi bli det absolut bästa omsorgsföretaget i Sverige. Frösunda har ca 10.000 medarbetare och omsätter cirka 3 miljarder årligen. Vill du arbeta med kundens fokus, och ha ett förhållningssätt som innebär att det är kunden som får bestämma, samtidigt som vi i varje ögonblick arbetar för att samhällets resurser används effektivt och ansvarsfullt? Välkommen, då är du sannolikt rätt person för oss!Behandlingspedagog/ Behandlingsassistent med kompromisslöst kundfokus!

Med över 9000 medarbetare erbjuder Frösunda kvalitetssäkrade HVB-hem, konsulentstödda resurspersonsboenden, familjehem samt entreprenadverksamhet för ensamkommande barn och ungdomar. Frösunda startade med tanken att alla ska kunna vara delaktiga i samhället och dess utbud. Det är det som ligger till grund för vårt arbete och våra värderingar; respekt, engagemang och nyfikenhet. Vi vill vara en förebild för hur omsorg drivs ansvarsfullt och med hög kvalitet och vi har alltid kunden i fokus i allt vi gör. Och kunden, det  är våra ungdomar.

Vi vill jobba med dig som har ett kompromisslöst kundfokus och som vill vara en del av vårt arbete med att ge våra kunder högsta möjliga livskvalitet och förutsättningar.

Just nu söker vi tillsvidare anställning. Frösunda HVB Hassela är behandlingshem i hemlik familjär miljö. Vi arbetar för att de ungdomar som bor hos oss ska få individuell hjälp och stöd till en fungerande vardag.

Vi vänder oss till pojkar mellan 15-20 år (placering kan ske med stöd av SoL eller LVU).  Det kan yttra sig i svårigheter att hantera sina känslor samt svårigheter i relation till andra människor.

Pojkarna kan bära på avvikande värderingar/beteenden vilka resulterat i begynnande kriminalitet och/eller droganvändning. De psykosociala problemen kan vara utlösta eller till följd av en konsekvens av psykiska besvär så som ångest, depression och/eller trauma. Ofta har pojkarna svårt att klara av skolgång/sysselsättning samt att i övrigt upprätthålla en meningsfull och strukturerad vardag.

Som behandlingspedagog ska du vara ett nära vuxet stöd till ungdomarna. Medverka i planering, vara kontaktman för en eller flera ungdomar, delta i praktiska vardagssysslor samt dokumentera. Arbetet innebär samverkan med gode män, skola, socialtjänst etc.Målgruppen är svenska och utlandsfödda pojkar i åldrarna 15-20 år med behov av särskilt stöd, vård och behandling.

Arbetsuppgifter

I arbetet som behandlingsassistent/behandlingspedagog ska du skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag. Du kommer att arbeta för att skapa motivation till förändring. Grunden för allt behandlingsarbete utgår från vikten av god allians med ungdomen. Du kommer vara med och skapa en verksamhet som ska ge ungdomarna rätt förutsättningar att utveckla sina egna resurser. Stort fokus på egna initiativ och att se vad som behöver göras i verksamheten och för ungdomarna.

Du blir ett nära vuxet stöd till ungdomarna och kommer medverka i planering samt deltagande i praktiska vardagssysslor. Vi arbetar med kontaktmannaskap samt dokumentation. Arbetet innebär samverkan med gode män, skola, socialtjänst m.fl. Vi erbjuder dig ett inspirerande och utvecklande arbete med kontinuerlig handledning och kompetensutveckling.

Kvalifikationer/Din bakgrund

Vi söker dig med behandlingspedagogtutbildning eller annan likvärdig kompetens. Meriterande är att du har erfarenhet av målgruppen eller arbete med behandling med KBT-inriktning. Vi ser gärna att du har utbildning i TBA, ART, MI, KRIMINALITET SOM LIVSTILL, REPULS, ADAD, ELLER ELLER ERFARENHET AV DROGPREVENTION.

Vi söker dig med behandlingspedagogutbildning, socionom eller annan humanistisk utbildning.

Du bör vara van att hantera kriser och konflikter, vara lösningsfokuserad och gränssättande, ha god självkännedom samt vara bekväm med att arbeta självständigt efter givna riktlinjer.

Vi söker dig som kan använda din kompetens och erfarenhet på ett självständigt och målinriktat sätt. Du drivs av ett starkt engagemang för målgruppen och är mogen, trygg samt har förmågan att härbärgera. Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor.

Vid en eventuell intervju vill vi att du har med dig utdrag ur Rikspolisstyrelsens Misstanke och Belastningsregister, RPS 442.7.

Med din ansökan ska du bifoga CV och inskannade betygskopior samt kontaktuppgifter till vidtalade referenser.

Körkort

B körkort är ett krav.

Arbetstider och omfattnin

(dag, kväll, helg och sovande jour är en del av arbetet).

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Lön

Individuell löneöverenskommelse.

Kollektivavtal finns.

För frågor vänd dig till 

Verksamhetschef Peter Genberg 

peter.genberg@frosunda.se

  

 

Vänliga hälsningar

Peter Genberg, Verksamhetschef.

Frösunda HVB Hassela

010-130 57 42

peter.genberg@frosunda.se ANSÖKANAnsök snabbt genom att fylla i din e-post nedan och välj fortsätt.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Behandlingsassistent/Socialpedagog hos Frösunda i Nordanstig genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Frösunda
Rådhusgatan 34
85232 Sundsvall

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Peter Genberg010 130 57 42

Till webb­ansökan