Tjänster inom barn- och ungdomskorttids LSS

2018-11-09

Vi är en växande kommun med ca 8 800 invånare, drygt 300 företag och mer än 1 miljon besökare årligen. Kommunikationerna är goda med pendlingsavstånd till Linnéuniversitetet i Växjö och Kalmar.

I Lessebo kommun är det lätt att lära känna varandra. Det finns ett nära samarbete förvaltningar och politiker emellan. Ansvar, respekt, tillit, tydlighet och utveckling är kommunens värdegrund.

ARBETSUPPGIFTER

Barn- och ungdomskorttids Hackes i Lessebo Kommun vänder sig till barn och ungdomar som behöver dagligt stöd och service i vardagens samtliga moment. På korttids erbjuds miljöombyte och rekreation för de barn/ungdomar samt unga vuxna som kommer till oss. På så sätt erbjuds också avlastning för närstående. Vi arbetar lågaffektivt och använder oss av bildstöd (Inprint) och andra hjälpmedel som är anpassade efter den enskilde. Vi upprättar genomförandeplaner och har god kontakt med närstående.

Arbetet innebär tjänstgöring på schema med såväl kvällar, helger och dagtider. Delade turer kan förekomma.

Vi har ett nära samarbete med barn- och utbildningsförvaltningen. Idag bedriver vi fritidshem för de elever som går på grundsärskolan. Vi har även viss ledsagning enligt LSS som inkluderas i schemat samt i tjänstgöringsgraden.

Arbetet är omväxlande och ger möjlighet till att möta många fantastiska barn/ungdomar eller unga vuxna som var och en har sitt eget behov av stöd i vardagen. Vi söker dig som har engagemang och stort intresse av att arbeta med personer som har funktionsnedsättning!

KVALIFIKATIONER

Barnskötare, fritidsledare, elevassistent, stödpedagog eller annan utbildning/erfarenhet vilken arbetsgivaren bedömer berikar verksamheten.

Personlig lämplighet och tidigare erfarenhet inom området är mycket viktigt.

B-körkort är meriterande.

Mycket god svenska i tal och skrift är ett krav.

Kunskap kring teckenspråk och tecken som stöd är meriterande.

Erfarenhet av Visma och LifeCare (Procapita) är meriterande.

Utdrag från belastningsregistret för arbete med barn med funktionsnedsättning tas.

ÖVRIGT

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare hos Lessebo kommun, Socialförvaltningen i Lessebo genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Lessebo kommun, Socialförvaltningen
Lessebo kommun
36531 Lessebo

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Linda Sandberg0478-12593

Till webb­ansökan