Områdeschef Hem & Inredning

2018-03-02

Områdeschef för Hem & Inredning.

EKO i Kalmar.

EKO-kedjan är i en starkt expansiv fas med spännande framtidsutsikter. EKO är stormarknaden för hela familjen! Inga andra butiker i Sverige kan erbjuda ett så stort sortiment av märkesvaror till vår låga prisnivå. Vi är en stormarknad för hela familjen och har butiker i Fjälkinge, Malmö, Borås, Kalmar & Västerås. Vårt koncept är inriktat mot hem och fritid med fokus på hemmet.

På EKO vill vi att det både ska vara roligt och enkelt att shoppa. Vi är till för alla som älskar att shoppa kända märken till riktigt bra priser på ett och samma ställe. Vi har en unik bredd i sortimentet oavsett om man vill shoppa till sig själv, sin familj eller sitt hem. Handla billigt kan alla göra. Handla ekonomiskt gör du på EKO!

Dina arbetsuppgifter

Som områdeschef för Hem och inredning planerar, leder och utvecklar du dina avdelningar, såväl strategiskt som operativt. Du är intresserad av modern inredning och har känsla för trender & inspireras av förändring. Till din hjälp har du ett team av duktiga medarbetare, som du också har personalansvar för. En av dina främsta uppgifter blir att utveckla vår avdelning på inredning samt samordna personalresurserna för att nå uppsatta mål. Du deltar själv aktivt i det dagliga arbetet i butiken. Du ingår i butikens ledningsgrupp och rapporterar till butikschefen.

Du är en nyckelperson när det gäller att driva företaget framåt mot nya mål och säkerställer att vi erbjuder våra kunder välsorterade och inbjudande avdelningar. Du ansvarar för daglig drift, inköp, bemanning, att optimera sälj- och lönsamhet inom dina ansvarsområden såsom säljstyrning/säljplanering, exponering och svinn. I din chefsroll ingår att skapa, utveckla och upprätthålla rutiner och arbetssätt för det dagliga arbetet med sortimentet på Hemmet samt att som ledare coacha, inspirera och utveckla dina medarbetare. Schemaläggning och bemanningsplanering gör du tillsammans med övriga områdeschefer men du ansvarar för din personalstyrka.

Dessa avdelningar ingår för närvarande i område men det kan ändras över tid.

• Inredning

• Belysning: Lampor och armaturer

• Köksavdelning

• Mattor och textil

• Badrum: Textiler och badrumstillbehör.

Våra butiker är öppna årets alla dagar, så arbete på kvällar och helger ingår som en naturlig del i butiksarbetet.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst som börjar med en provanställning och avser heltid.

Din bakgrund

Som person är du relationsskapande och handlingskraftig med stort intresse för försäljning, kundservice, människor och detaljhandelns specialvaror. Du är starkt resultatorienterad och jobbar effektivt med att optimera avdelningens resurser. Du följer upp arbetet genom att stödja, snarare än att kontrollera eller styra. Du arbetar effektivt och är lugn, strukturerad, noggrann och värdesätter ordning och reda. Som ledare är du kommunikativ, bra på att delegera, tydlig och entusiasmerande. Du har förmåga att motivera dina medarbetare och en vilja att utveckla verksamheten mot uppsatta mål.

Vi söker inte dig med ett perfekt CV - vi söker dig som är engagerad och har en entreprenörs sinne. Du gillar flexibiliteten som butiksarbetet kräver och du har en positiv attityd.

Du har minst en gymnasial utbildning och minst 5 års branscherfarenhet från detaljhandeln. Du har ett par års arbetslivserfarenhet inom området specialvaror samt yrkeskunskap om hela eller delar av sortimentet. Du har aktivt arbetat med säljstyrning/säljplanering. Kunskap och ledarerfarenhet av chefsroll med personalansvar är ett krav för denna tjänst. Erfarenhet av personalplanering och schemaläggning, liksom kunskap i butiksekonomi är ett plus.

God svenska i tal och skrift är ett krav, andra språk är meriterande.

I det dagliga arbetet använder vi bl.a Excel, Lindbak, Qlick View och Quinyx. Datorvana är ett krav och erfarenhet av ovanstående program är meriterande.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande utmaning och ett stimulerande arbete i ett expansivt familjeföretag med intressanta framtidsplaner och starka värderingar. Det är viktigt för oss att du är samstämmig med dessa värderingar och har dem som utgångspunkt i arbetet.

• Vi skapar vinst som ger oss resurser

• Vi är nytänkare som vågar vara annorlunda

• Vi tar socialt ansvar och värnar om vår omvärld

• Vi söker kontinuitet och präglas av långsiktighet

Din ansökan

Ansökan tas endast emot via hemsidan: www.ekostormarknad.se

Välkommen med din ansökan senast den 18/3 2018

Vi tillämpar löpande urval, vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta Joakim Åkesson, Butikschef för EKO i Kalmar på mail: joakim.akesson@bergendahls.se

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Butikssäljare, fackhandel hos Eko-Gruppen Hässleholm AB i Kalmar genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan