Stödassistent

2019-02-11

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Nu söker vi en stödassistent till Björktrastgatan 10 då en av våra medarbetare har antagit annan utmaning i Helsingborgs Stad. Vill du vara med och göra skillnad i vårt team? Välkommen med din ansökan redan idag!

ARBETSUPPGIFTER

Som stödassistent hos oss arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt.

I ditt arbete som stödassistent arbetar du för att skapa omsorg av god kvalitet och du förväntas arbeta med alla sinnen för att bidra till ett rikt, spännande, aktivt liv för personer med funktionsnedsättning.

Att arbeta med människor med olika intellektuella funktionsnedsättningar är ett brett, blandat och utmanande arbete som stället stora krav på engagemang, inlevelseförmåga, bemötande, samarbete och uthållighet. Du kommer vara våra boendes förlängda arm i vardagen, vilket kan vara att du stödjer de boende i olika aktiviteter, med hygienen, hjälper till vid måltider och ser till att medicin tas utifrån behov.

Vi arbetar med stor respekt för brukarens integritet och utformar stödet efter brukaren. Du följer genomförandeplanerna hos varje boende så att de får ett så gott liv som möjligt. Utmanande beteende är förekommande och vi arbetar med tydliggörande pedagogik då struktur och rutiner är nyckelord för att vår verksamhet ska fungera.

Arbetet planeras, dokumenteras och följs noggrant upp, därför är det viktigt att du känner dig säker i dokumentation.

Då det inte är klart med arbetstidens förläggning kan tjänsten komma att bli aktuell för antingen arbete vaken natt eller dag/kväll.

Arbete kommer att schemaläggas varannan helg.

Fast schema tillämpas men kan läggas om när verksamhetens behov förändras. Viss tid schemaläggs inte utan är rörlig tid. Denna används till att ersätta kollegors frånvaro, utbildningar och möten.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden. Vi tillämpar önskad sysselsättningsgrad, vilket innebär att du bestämmer hur många procent du vill arbeta.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och möter varje individ utifrån individens behov och önskemål. Du är trygg i dig själv och bekväm med att arbeta med personer som är i stort behov av kontinuitet och struktur. Vidare behöver du vara mycket inkännande och kunna läsa av våra brukares behov. Som stödassistent kommer du att ingå i ett sammanhang där det ställs höga krav på samarbetsförmåga och ansvarstagande. Vi vill också att du som söker är en god kollega med ett positivt synsätt.

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du

• läst vård- och omsorgsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet det vill säga specialpedagogik 1 och 2

• läst motsvararande med fördjupning inom funktionshinderområdet som arbetsgivarens anser vara likvärdig med ovanstående gymnasiekompetens

• ha erfarenhet av utmanande beteende

• ha kunskap om lågaffektivt bemötande

• ha B-körkort

• ha grundläggande datorkunskaper och dokumentationsvana gärna procapita.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Innan anställning kommer vi att begära att du lämnar utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister 9 §, enskild person, PM 442.3 (15-11-16) i oöppnat kuvert. Denna ska tas med till intervju.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Stödassistent hos Helsingborgs stad, Vård- och omsorgsförvaltningen Verksamheten i Helsingborg genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Helsingborgs stad, Vård- och omsorgsförvaltningen Verksamheten
.
25189 Helsingborg

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Annika Rudqvist042-10 40 57

Till webb­ansökan