Personlig assistent till 12-årig pojke i Habo

2018-08-23

Kooperativet OLJA, "Oberoende Liv i Jönköping Assistans", ägs av cirka 110 assistansberättigade medlemmar och drivs utan vinstintresse, men verkar på en konkurrensutsatt marknad. Med nästan 900 anställda är vi en av Jönköpings större arbetsgivare. Våra uppdragsgivare finns framför allt i Jönköpings län. Vi arbetar i enlighet med vår vision ”För ett oberoende liv genom personlig assistans”. Vår verksamhet vilar på en värdegrund där vi värnar om assistansreformen, verkar utan vinstintresse, levererar assistans av hög kvalitet och bygger långsiktiga relationer.

Vår uppdragsgivare är en pigg kille med olika funktionsnedsättningar som behöver hjälp och stöd för att kunna upptäcka världen som alla tolvåringar. Han bor tillsammans med sin familj i Habo, i hemmet finns hund och katt. Vi söker nu ytterligare en medarbetare till vårt assistentteam som varje dag hjälper vår uppdragsgivare att leva ett meningsfullt liv.  

Vår uppdragsgivare gillar att gå, gunga, leka med leksaker och hoppa studsmatta. Han gillar också att vara ute i naturen, hänga med på fritidsaktiviteter som bad och lekland på egen hand eller med familjen. I arbetsuppgifterna ingår det att assistera i vardagen och vid fritidsaktiviteter, personlig omvårdnad, kommunikation och matning.

För att ni ska trivas tillsammans krävs att du är tjej eller kille med inne för bus och lek, men också tålamod vid rutiner och kan skapa lugn och ro vid vila. Som person har du en positiv inställning och är ansvarsfull. Vår uppdragsgivare har epilepsi och därför är det ett plus om du erfarenhet av att hantera EP-anfall. Tidigare erfarenhet av yrket personlig assistent eller arbete med barn med är meriterande. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet eftersom du kommer att jobba nära familjen. Hjälpmedel finns i hemmet men lyft kan till att förekomma. Familjen har en hund och en allergivänlig katt. För att bli aktuell för tjänsten krävs det att du är rökfri.

Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete med goda anställningsvillkor, där du kommer få göra skillnad för någon annan varje dag. Att kompetensutveckla vår personal är ett led i att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen därför erbjuder vi flera utbildningar varje år till våra anställda. Vi vill att du ska trivas riktigt bra och hoppas på ett varaktigt samarbete med dig.    

En deltid ca 50 %, dag, kväll, helg enligt schema.

Tillträde i september eller enligt överenskommelse.

Du får introduktion och möjlighet att gå bredvid en erfaren assistent.

Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig arbetsledare Anders Boström 0763-20 70 11

Din ansökan vill vi ha omgående då urval och intervjuer sker löpande.

Observera att vid anställning till barn under 18 år krävs utdrag ur polisens belastningsregister. Om du är intresserad av denna tjänst bör du därför omgående begära ett sådant: http://www.polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4429-LSS-belastningsregistret/

Blanketten heter ”BEGÄRAN OM UTDRAG ur belastningsregistret - Personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder”

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Personlig assistent hos Kooperativet Olja i Habo genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Kooperativet Olja
Slottsgatan 14
55322 Jönköping

Till webb­ansökan